In de les 'verschillende wereldgodsdiensten' bij Godsdienst moesten de kinderen samenwerken. Ze lazen eerst in groep een informatieve tekst. Daarin moesten ze belangrijke woorden fluoriseren en aan elkaar vertellen wat ze hadden gelezen in de tekst. Als volgende stap moesten ze een mindmap maken over hun wereldgodsdienst. Tot slot maakten ze een presentatie op de laptop. Ze mochten naast de tekst ook foto's en filmpjes tonen. We hebben heel wat bijgeleerd.

Foto's.

Foto:  

Foto:

Met het prachtige herfstweer genoten we ervan om samen op stap te gaan en om te kijken of de herfst rond de school al te zien was. En ja hoor, we vonden al blaadjes op de grond waar wij konden ritsen met de voetjes, we vonden heel wat herfstvruchten: okkernoten, beukennootjes, kastanjes, ... zelfs de blaadjes krijgen herfstkleuren: rood, geel, bruin en oranje. Bedankt juf Vera voor de begeleiding.

Foto:        Foto:

150 LOOPHELDEN waren van de partij om het beste van zichzelf te geven in de goed georganiseerde scholenveldloop! Superprestatie van iedereen! 

Foto's van aan de start kan je hier vinden.

Foto's 2 en 3 LO

Afbeeldingsresultaat voor duim

Wij nodigen jullie vriendelijk uit op ons jaarlijkse KAASAVOND. Van harte WELKOM !

Op vrijdag 19 oktober vanaf 18.30 uur tot 21.00 uur kunnen jullie komen smullen van een grote keuze aan jonge, rijpe, harde en zachte kazen met een assortiment van brood, fruit en noten. 
Voor wie geen kaas lust, is er ook een assortiment vlees met paté, kop, pensen, worst en hespen met daarbij verschillende groentjes.

- Kaasbuffet : volwassenen voor 15 euro - kinderen (-12 jaar) voor 8 euro.
- Vleesbuffet : volwassen voor 15 euro - kinderen (-12jaar) voor 8 euro
- Hot-dog voor 2.50 euro

Reserveer vóór woensdag 17 oktober door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Alvast BEDANKT voor de steun en tot dan!!

Afbeeldingsresultaat voor kaas en wijn tekening

Het 3 derde leerjaar A ging donderdag op stap in de buurt van de school. We keken naar de gebouwen van vroeger, naar de winkels van nu.  De dieren waren ook blij om ons te zien. 

Foto