Op woensdagnamiddag 7 november zijn we samen met de gemeente op uitstap geweest naar de Westhoek n.a.v. de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Deze uitstap was gratis voor het vijfde en het zesde leerjaar van de lagere school.

We bezochten met een gids de land-art-installatie 'Coming World Remember me' in De Palingbeek te Ieper. Daar konden we duizenden kleikopjes bezichtigen. Vanaf 15 november kan je zelfs gratis een kleikopje gaan halen. Daarna zijn we het 'In Flanders Fields' museum gaan bezoeken op de Grote Markt. Onze uitstap hebben we afgesloten door de Last Post ceremonie bij te wonen aan de Menenpoort. Dat was een echt kippenvelmoment! 

Foto's.

Nog meer foto's.

Foto:  Foto:  Foto:

 

Voor de herfstvakantie kwamen we in de sfeer van Halloween.

We werkten eerst op de computer. Daar moesten we leren werken met Google Drive : mappen maken, bestanden delen, ... De kinderen mochten een foto bewerken in het thema van Halloween. Klik HIER voor de bewerkte foto's.

Foto:  Foto:

We knutselden enkele origami-figuren in het thema Halloween. We luisterden naar enge muziek en keken ook naar een kortfilm. Foto's.

Foto:  Foto:

In het kader van de digitale week, werkte het 6de leerjaar rond veilig internetten.

In spelvorm maakten ze kennis met de vele mogelijkheden die het internet biedt, maar ook met de bijbehorende gevaren. Thema's die onder meer aan bod kwamen waren: cyberpesten, veilige en onveilige wachtwoorden, echte en onechte informatie, ... Bij elk onderdeel dat goed werd uitgevoerd, konden de kinderen puzzelstukken verdienen. Aan het eind van het spel, konden ze met die puzzelstukken dan affiches over veilig internetgebruik maken. 

De kinderen doorliepen het spel héél goed! De verwondering bij sommige zaken was erg groot. Dat ze dan ook heel wat bijleerden, is zo goed als zeker!

Voor foto's van 6A, klik hier.

Foto's 6B.

 Foto:  Foto:

Foto:

 

Op 19 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. De kinderen trokken hun uniform van hun favoriete jeugdbeweging aan en toonden het heel fier aan de hele school. 

Op het einde van de dag speelden we samen met de juffen en meester het spel 'Dikke Bertha'. Het was heel plezierig!

Foto's.

Foto:  Foto:

 

Als echte opruimhelden zijn we vandaag zwerfvuil gaan rapen rond onze school.

We hebben heel wat dingen moeten oprapen : sigarettenpeuken, flessen, blikjes, volle vuilzakken, ... Nu de zijstraten van onze school proper liggen, hopen we ook dat het zo blijft.

We hadden geluk met het weer en hebben ook veel plezier beleefd!

Foto's 3B-6LO. 3A en 6LO, klik hier voor meer foto's 2 KO

Foto:  Foto:

Foto:  Foto