In het zesde leerjaar maakten we enkele weken geleden, kennis met het getal 'Pi'. Dit vreemde getal is voor vele wetenschappers lang een raadsel geweest. Veel mensen zijn hier dan ook zo door gefascineerd dat ze proberen om zoveel mogelijk cijfers na de komma te onthouden. Naar jaarlijkse gewoonte werd ook in onze klas een Pi-wedstrijd gehouden. Nayla verbrak het schoolrecord! Ze kon maar liefst 85 cijfers na de komma onthouden!!! Héél knap én bijzonder!! De juf doet het haar niet na! Ook Yinte en Emma behaalden een puike prestatie. Yinte kende maar liefst 62 cijfers na de komma en Emma 25!

* PROFICIAT *

 

DSCN1581.JPG

Vandaag werden de kinderen van het 5de en 6de leerjaar verwacht in de Lier. Ze maakten er kennis met schrijver Guy Didelez. Hij vertelde enkele spannende verhalen uit zijn boeken. Veel kinderen (én de juffen!) verlieten nadien met veel leeshonger de zaal!

Voor foto's, klik hier.

In het zesde leerjaar werkten we de afgelopen maanden rond het M.E.G.A.-project. Net voor de vakantie mochten we dan ook de politie nog eens ontvangen om ons meer te leren over verslavingen. We dachten na over de verschillende soorten verslavingen, de oorzaken en de gevolgen. Daarnaast zochten we in groepjes naar mogelijke oplossingen om deze te voorkomen en te bestrijden. 

Binnenkort sluiten we dit project af met een M.E.G.A.-fuif die zal doorgaan in de Spiraal. Met deze fuif willen we de kinderen tonen dat je je ook kan amuseren zonder alcohol en drugs. Daarnaast kan je als klas ook kans maken op een mooie prijs. We maakten verschillende affiches en hopen dat we bij de winnaars zitten!

Voor foto's, klik hier.

 

 

Vrijdag was het zover: om 9 uur werden we verwacht in Ninove om daar te strijden tegen een 9-tal andere ploegen in de finale van de sportquiz. In verschillende ronden, werd de sportkennis van de kinderen getest. Daarbij dienden ze ook steeds een fysieke opdracht uit te voeren. Het was best wel spannend en we behaalden een mooie 5de plaats! Héél knap!

Voor foto's, klik hier.

 

In het kader van ons thema 'Op stap naar het secundair onderwijs', speelden we het spel 'Are you waterproof?'. In dit spel maakten we kennis met verschillende beroepen die binnen de scheepvaart aan bod komen. Bij de verschillende opdrachten, dienden de kinderen goed samen te werken. Ook het logisch nadenken was van belang. 

Voor foto's, klik hier.